Безмежно щаслива, що наш, спільно ініційований проект, з громадською діячкою, талановитою, толерантною, освіченою, наділеною внутрішньою енергією духовності та сили слова жінкою, вродливою та люблячою цей світ, лідеркою багатьох значущих соціально- культурних проектів Тетяною Репеде, віце-президентом БФ #Здорове дитинство без меж та НВК №157 «Жінка, що виховує націю», успішно розпочався.
Дякуємо за підтримку та сприяння в реалізації проекту Директора Департаменту освіти і науки Олену Фіданян, начальника управління освіти Оболонського району Наталію Вахнюк, голову РДА Оболонського району Кирила Фесика, депутата Владислава Трубіцина, представників шоу-бізнесу, вдячність акторам та дизайнерам, директорам шкіл та освітянам.
Проект «Жінка, що виховує націю» – це про роль сучасної жінки в історії України, жінки-вчительки, талановитої, успішної, з активною життєвою позицією, з вмінням реалізувати себе в своїх творчих намірах, викликати суспільний інтерес до своїх здібностей, бути взірцем наслідування через всій професіоналізм для вихованців.
Жінка завжди була берегинею домашнього вогнища, проте довгий час існував стереотип. Жінці довгий час відводились лише другорядні ролі. Але життя змінюється, і сьогодні жінка сама може визначити, яку роль у суспільстві вона готова відігравати, і, зокрема, в педагогіці. Сучасні жінки – це результат руйнування гендерних стереотипів. Серед нас багато жінок, які є орієнтиром і натхненням. Саме тому, що жінка – берегиня роду, вона плекає наше майбутнє.
Бути красивою та сповненою гармонії, творити красу навколо себе – це так непросто, але так захоплююче!
Реалізація проекту стала можливою за участі та підтримки талановитих людей, тих які завжди привертають до себе увагу своїм талантом, плідною працею, якій віддані та виконують ввірену їм справу із задоволенням.
Надзвичайно креативні та люблячі свою професію жінки –педагоги зі Сходу та Заходу, у різних куточках нашої неньки-України розвивають українську мову, культуру, освіту, зберігають та примножують народні традиції, поєднують інтелектуальну творчість та жіночність, дають освіту нашим дітям.
Важлива місія покладена в основу вчительства – виховувати гідну особистіть – Людину!
Виховувати – означає віднайти заховані в кожному величезні скарби, таланти, вміння. Розвивати – це спрямувати на великий шлях звершень маленьку людину, громадянина своєї країни, світу.
Учасниці проекту –це унікальні жінки, які показують, що не дивлячись на складні та такі мінливі умови життя, можна досягти власного успіху.
Такою великою відповідальністю і великою радістю творити, жінка наділена природою. Не втратити себе і допомогти іншому. Чи не є це особливою місією сучасної жінки – педагога?
Педагогічний досвід української освіти залишили нам у спадок видатні жінки – педагоги аби наступні покоління примножували та розвивали безмежний простір освіти.
Згадаймо Марію Грінченко – педагогиню, громадську діячку, дружину Бориса Грінченка, яка зробила неоціненний внесок у справу збереження й розвитку української мови, культури, освіти, займалася освітою дорослих, засновувала книгарні, видавала українські книги.
Інша відома не лише в Україні, а й за її межами, педагогиня, організаторка освіти Христина Алчевська, відома як засновниця Харківської приватної недільної школи для дівчат. За свою діяльність Христина Алчевська була удостоєна найвищих нагород в галузі освіти, була обрана віце-президентом Міжнародної ліги освіти.
Прикладом служіння українському народу є плідна наукова та громадська діяльність Софії Русової, що була спрямована на розробку концепції національної системи освіти в Україні. Софія вважала, що школа й виховання мають функціонувати у повній відповідності з особливостями й потребами нації, а найдієвішим засобом національного виховання є слово, через яке дитина сприймає духовні цінності народу.
Проект «Жінка, що виховує націю» – це синергія світлих, талановитих, освічених особистостей, які здатні дарувати нашій Україні віру і енергію жити, радіти, творити цей безмежний простір сучасної української освіти!
Дякуємо всім колежанкам, які приїхали з різних куточків України аби долучитися до надважливого проекту «Жінка, що виховує націю». Пишаюся жінками, що працюють в освіті! Бажаємо всім творчих успіхів, оптимізму, віри у свою справу та натхнення!
З повагою, директорка НВК №157, Тетяна ЄРМАК